Dakbedekking

 

Of het nu gaat om reparatie, een uitbreiding van bijvoorbeeld een dakkapel of een compleet niet dak, montagebedrijf Onne Sipsma staat voor u klaar om u een passend advies te geven.


BITUMINEUZE DAKBEDEKKING

Bitumen is een aardolieproduct wat ontstaat als een residu nadat de benzine of diesel uit de aardolie gehaald is. Bitumen lijkt qua eigenschappen erg veel op teer, maar is niet hetzelfde. Bitumen is erg duurzaam en makkelijk te verwerken, waardoor het zeer geschikt is voor complexe dakvormen. Ook heeft het als kenmerk dat het waterkerend is, het is dus blijvend waterdicht materiaal. Wij verwerken bitumen vaak op platte of lichthellende daken.

 
EPDM

EPDM staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer. Een dun, maar ijzersterk waterdicht kunststof rubber. Uw dak is voor minstens 30 jaar gegarandeerd waterdicht. Een duurzame oplossing voor al uw daken, waterkeringen, dakterrassen en goten. EPDM is uitstekend bestand tegen Uv-straling, ozon, zure regen en grote temperatuur verschillen. Op dit moment is EPDM het milieuvriendelijkste product wat in de markt dakbedekkingen wereldwijd het meest verkocht wordt. EPDM wordt voornamelijk gebruikt op platte daken, te denken aan; garages, dakkapellen, aanbouw, tuinhuizen en dakgoten. EPDM is voor de meeste gevallen daken uit een stuk te krijgen. Dit betekend weinig tot geen naden en waterdicht.

 
RECITRIX

Resitrix is een thermsch lasbare EPDM dakbaan welke is voorzien van een glasdraadwapening en aan de onderzijde, afgewerkt met SBS hoogpolymeer of met een zelfklevende onderzijde. Resitrix wordt vooral gebruikt op kleine bewerkbare oppervlaktes.

Afhankelijk van het type en grootte van het dak kan montagebedrijf Onne Sipsma u informeren welk soort dakbedekking in uw geval de beste optie is.


ISOLATIE

Een goede isolatie voorkomt vocht en onnodige stookkosten omdat kostbare warmte verloren gaat. Met een goed geïsoleerd dak voorkomt u warmteverlies en bespaart u direct op uw energierekening.
Wij leveren een warm dak isolatie, dit is een dakconstructie waarbij de isolatie aan de bovenzijde van de dragende constructie is aangebracht. De dakbedekking bevindt zich boven de isolatie

 
LICHTKOEPELS/LICHTSTRATEN
 
Natuurlijk licht, het zorgt voor een aangenaam leef- en werkklimaat, en is dus erg belangrijk. Natuurlijk licht kan verkregen worden door een lichtkoepel of lichtstraat. De plaatsing hiervan is echt vakwerk, omdat ze goed ingewerkt moeten worden in de dakbedekking om lekkages te voorkomen.

Lichtkoepels zijn verkrijgbaar in een polyester en polycarbonaat uitvoering. Een polycarbonaat lichtkoepel laat meer licht door, heeft een fraaiere uitstaling en is minder hagelgevoelig dan de goedkopere polyester uitvoering. Beide soorten lichtkoepels zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen, glasdiktes en kleuren. Eventueel kunnen deze ook worden voorzien van een elektrische bediening en insectenwering.

Haal veel daglicht naar binnen met een lichtstraat. Lichtstraten zijn vanwege hun afmetingen en variatie in vormen zeer geschikt om daglicht te brengen in grotere ruimtes. Ook lichtstraten zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen en glasdiktes.

 

View the embedded image gallery online at:
https://onnesipsma.nl/dakbedekking#sigProId0d9dd6144f

Cookies helpen ons bij het leveren van onze diensten.
Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons gebruik van cookies